Úprava doby lovu

06.03.2021 19:24
  • Aktuálně: Lov ryb udicí je povolen pouze v rámci obce

    Vážení rybáři,

    dnes v 15:36 zveřejnilo Ministerstvo zemědělství tiskovou zprávu k aktuálním opatřením dopadajícím na rybářství. Toto stanovisko bylo projednáno a schváleno Ústředním krizovým štábem Vlády ČR.

    Individuální lov ryb na udici v rybářských revírech je povolen pouze na území katastru obce v místě trvalého pobytu či bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hod.

    Výkon rybářského práva v rybářských revírech a v rybníkářství jako např. zarybňování, výlovy a další činnosti, které nelze odložit, nejsou omezeny.

    Výkon funkce rybářské stráže je součástí výjimky z platných opatření a je možné ji vykonávat v plném rozsahu. 

    5. 3. 2021 | Rubrika: Aktuality 2021

  • Důležité upozornění

    Vážení rybáři, 

    Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo vnitra vyjmulo ze svého stanoviska ohledně pravidel výkonu rybářského práva v kontextu současných opatření větu "lov ryb na udici povolen pouze v rámci území obce, ve které má rybář bydliště".

    Řada rybářů si tento krok mohla vyložit tak, že lov ryb udicí není omezen na území obce bydliště.

    V současné době čekáme na explicitní výklad příslušných orgánů statní správy, zda pro lov ryb udicí platí výjimka z omezení pohybu osob, stejně, jako je tomu v případě výjimky ze zákazu nočního vycházení (umožnění lovu ryb po celou povolenou denní dobu lovu).

    Se všemi ministerstvy intenzivně komunikujeme a o stanovisku budeme neprodleně informovat; do té doby prosím vnímejte zákaz lovu ryb mimo území obce bydliště za stále platný.

    Děkujeme za pochopení.