Podzimní závody 2018

28.01.2019 13:02

Dne 29.9. 2018 pořádal ČRS MO Loket od 6.00-16.00 hodin na RMV Velká Anna v Novém Sedle třetí ročník Podzimních rybářských závodů. Této akce se zúčastnilo 30 soutěžících, pro které bylo připraveno deset cen a dvě ceny za největší ulovenou rybu. Jedna cena byla také určena pro nejmladšího účastníka závodů. Vše v celkové hodnotě 17 000 Kč.  Do revíru bylo před samotným závodem vysazeno 350 kaprů velikosti 35-60cm (průměrná hmotnost 2kg),      11 trofejních kaprů (průměrná hmotnost 8kg), kterých už je na tomto revíru cca 25ks,            30 amurů (průměrná hmotnost 2kg), pro zpestření obsádky 21ks jesetera malého o průměrné velikosti 75cm. Dále tři Koi kapři, kteří byli vypuštěni ke zvláštní události, která proběhla na tomto revíru den před závody.

Počasí bylo v předešlých dnech jako na houpačce. Týden před závody bylo letní počasí a během několika dní přešlo v téměř zimní. To se negativně odrazilo na aktivitě ryb. Oproti loňskému závodu to znamenalo mnohem méně úlovků. Přesto bylo umem, pílí, ale i štěstím, které k rybařině patří, soutěžícími uloveno celkem 64ks bodovaných ryb. Na prvním místě se umístil Pavel Květoň - 12 ulovených ryb (27 bodů), na druhém místě Hana Kopčová- 12 ulovených ryb (20 bodů) a na třetím místě Radek Hejna - 8 ulovených ryb (16 bodů). Nejmladší účastnicí byla Hana Kopčová (13 let). Největší ulovenou rybou závodu byl amur bílý v délce 52cm, lovec Pavel Květoň. Druhou největší ulovenou rybou závodu byl kapr o délce 50cm, lovec Radek Hejna.  

Všem soutěžícím bychom chtěli poděkovat za účast na této akci. Poděkování patří městu Nové Sedlo a městu Loket za zajištění bezvadného zázemí a podporu naší organizace. Velký dík patří našemu hospodáři, Lukášovi Vejříkovi, který celý závod zorganizoval a rovněž celému týmu, který se po celou dobu závodu staral o zázemí a hladký průběh soutěže. Děkujeme i našemu sponzorovi RYBÁŘSKÉ POTŘEBY K.VARY RYBÁŘE. Tímto Vás zveme na již tradiční jarní rybářské závody, které se budou konat 8. 5. 2019. Těšíme se na Vaši účast.

Předseda ČRS MO Loket František Princ