Podzimní kaprařské závody 2019

02.10.2019 17:19

Dne 28.9. 2019 pořádal ČRS MO Loket od 6.00-16.00 hodin na RMV Velká Anna v Novém Sedle čtvrtý ročník Podzimních rybářských závodů. Této akce se zúčastnilo 31 soutěžících, pro které bylo připraveno deset hodnotných cen. Dále dvě ceny za největší ulovenou rybu a jedna cena byla také určena pro nejmladšího účastníka závodů. Vše v celkové hodnotě téměř 17 000 Kč.  Do revíru bylo před samotným závodem vysazeno 430 kaprů (velikost 30-65 cm), 30 amurů (velikost 40-70 cm) a 300 línů (velikost 20-35 cm)

Místo očekávaného babího léta, které je v tuto dobu obvyklé, nás všechny překvapilo doslova aprílové počasí. Soutěžící to však neodradilo a jako správní rybáři tělem i duší čelili rozmarům počasí, které bylo jako na houpačce. Stejně jako soutěžícím to nevadilo ani rybám, které byly při chuti. Jejich aktivita byla po celém revíru. Díky tomu téměř, každý ulovil aspoň jednu, dvě bodované ryby. Celkem bylo uloveno 243 bodovaných ryb. Na prvním místě se umístil Jiří Kroch - 18 ulovených ryb (47 bodů), na druhém místě Miroslav Bauer - 17 ulovených ryb (41 bodů) a na třetím místě Josef Münzer - 21 ulovených ryb (39 bodů). Nejmladším účastníkem byl osmiletý Tomáš Tlustý.                                                                                                                                                  Největší ulovenou rybou závodu byl jeseter v délce 78cm a druhou největší rybou byl také jeseter 77cm. Lovec obou těchto největších ryb závodu byl Tomáš Hlaváček.     Po celou dobu závodu bylo pro soutěžící, ale i pro návštěvníky k dispozici občerstvení ve stanu na hrázi

Všem soutěžícím bychom chtěli poděkovat za účast na této akci. Poděkování patří městu Nové Sedlo za zajištění bezvadného zázemí a podporu naší organizace a fa. ELESTA LOKET panu Patriku Stangarovi za poskytnutí mobilního WC. Veliké díky patří našemu hospodáři, Lukáši Vejříkovi, který celý závod zorganizoval a rovněž celému týmu, který se po celou dobu závodu staral o zázemí a hladký průběh soutěže. Děkujeme sponzorům RYBÁŘSKÉ POTŘEBY K.VARY RYBÁŘE a provozovateli restaurace SCÉNA v Sokolově Pavlu Vajnholdovi.

Tímto Vás zveme na již tradiční jarní rybářské závody, které se budou konat 8. 5. 2020. Těšíme se na Vaši účast.

Předseda ČRS MO Loket František Princ