Jarní zarybnění RMV

21.03.2020 12:20

Jarní nasazování do RMV Velká Anna

Zdravím vás vážení kolegové,

Naše MO má pro vás pozitivní zprávu. Dne 21.3. bylo do našeho RMV Velká Anna vysazeno 310 kg kapra o průměrné hmotnosti 1,6 kg, tj. cca 190 kusů. Tyto ryby byly nakoupeny u soukromého dodavatele a jejich nákupu byl sjednán již před delší dobou. Ryby měly být původně určeny k vysazení na jarní závody. Nicméně kvůli zrušení těchto závodů z důvodu probíhající epidemie, nemá smysl s vysazováním ryb otálet.

Rybařením na našem RMV si tedy můžete zpříjemnit dlouhé chvíle probíhajícího nouzového stavu. Ryby by měly brát. A pokud budete dodržovat zavedená mimořádná opatření, je rybolov bezpečná aktivita. Nicméně chtěli bychom vás požádat, abyste tuto informaci nepojali jako spouštěcí signál k neřízenému obohacování se ulovenými rybami a k drancování tohoto revíru.

Během probíhající epidemie se zákazem volného pohybu osob si nejeden nepoctivý rybář rychle spočítá, že rybářská stráž pravděpodobně nepřijde, takže je možné porušit, co se dá. Tak takhle to opravdu nebude. Rybářská stráž chodit bude, a pokud bude zjištěno, že dochází k zneužívání situace a k porušování rybářského řádu, bude rybářská stráž postupovat velmi přísně a povolenky se budou zabavovat i za přestupky, které by byly jindy řešeny napomenutím.

Pokud tedy vyrazíte na ryby, buďte jeden od druhého vzdáleni alespoň 5 metrů. Pozdravte (v roušce) svého kolegu, ale dále spolu zbytečně nevykecávejte. Samozřejmě pokud budou spolu ve skupině rodinní příslušníci z jedné domácnosti, je to v pořádku. Pokud spolu budou vykecávat kolegové z práce atp., v pořádku to není. Mějte s sebou každý ochranu obličeje (roušku), která je povinná po celé ČR. Pokud budete u rybníka sami a široko daleko nebude nikdo jiný, není nutné mít ochranu obličeje stále přes nos a ústa. Nicméně pokud se k vám někdo přiblíží, obličej si vždy zakryjte. Pokud Vás bude kontrolovat rybářská stráž, ochranu obličeje musíte mít nasazenou. Pokud tak neučiníte, bude tento přestupek řešen obzvláště přísně. Pokud se budeme chovat na rybách všichni slušně, můžeme si chvílemi u vody zpříjemnit toto náročné období.

Pokud však bude zjištěno, že dochází k porušování daných pravidel: nenošení roušky, shlukování a vykecávání rybářů, porušování rybářského řádu, bude celý RMV Velká Anna po dobu probíhajícího nouzového stavu pro rybolov uzavřen.

Teď již je na každém z nás, zda zvítězí slušnost a ohleduplnost anebo lidská bezohlednost a hamižnost. V případě zpřísnění pravidel nouzového stavu, které by vyžadovalo i změnu výše zmíněného, vás budeme informovat.

Přejeme Vám mnoho příjemných zážitků u vody.

Za MO Loket, Váš hospodář Lukáš Vejřík